Z MÁMINA DENÍKU

aneb dopisy mému malému skřítkovi

Už jsou to 2 měsíce

Už jsou to 2 měsíce

Milá Vanesko, dneska Ti jsou 2 měsíce. Neuvěřitelně rychle ten čas utíká, hlavně když mi často všechny dny přijdou téměř stejné, i když vlastně stejné vůbec nejsou. Vím, asi to nedává moc smysl… nedostatek spánku si vybírá své.

Začátek 2. měsíce byl docela bouřlivý, protože začaly problémy s uspáváním. Byla jsi hodně neklidná hlavně kvůli prdíkům, které Tě moc trápily a téměř nic nepomáhalo. Espumisan, který nám doporučila doktorka během dvoutýdenní kontroly moc nezabíral, takže jsem hledala na internetu doporučení, co jiného zkusit. Sáhla jsem tedy po přírodních kapkách BabyCalm a nakonec to zkombinovala s probiotiky BioGaia, které stojí nekřesťanské peníze.

Chtěla jsem ale vyzkoušet všechno, jen aby Ti to od bolestí bříška ulevilo. Účinky se sice neprojevily hned, ale vypadalo to, že to časem zabralo. Občas Tě sice prdíky probudí i ze spaní, ale prokřičené dny a noci už nejsou tak časté. Ještě to samozřejmě není žádná hitparáda a často trávím hodiny houpáním, abys pořádně zabrala a spinkala.

Spinkat se Ti totiž moc nechce. Přes den chceš všechno zkoumat a nesmí Ti nic uniknout, houpání Tě většinou nechává chladnou a jen se u něho usmíváš, protože z toho pohybu máš radost a líbí se Ti. Ano, už ses na nás začala hezky usmívat, už to není jen mimoděk ale úmyslné. Ten Tvůj bezzubý úsměv za to občasné trápení a křik stojí.

A taky nám pěkně rosteš a přibíráš. Při kontrole v šesti týdnech Ti u doktorky navážili 5 a půl kila a naměřili 57 cm. Takže jsme velikosti 56 mohli dát sbohem a musela jsem rychle vyprat a nachystat velikost 62, i když máš prozatím některé oblečky ještě větší.

Kromě spánku a prdíků nás pěkně potrápily dozvuky novorozeneckého akné, které se Túi objevilo koncem 1. měsíce a které Ti z obličejíčku i krčku udělal dětskou verzi kropenatého vajíčka. Žádné mastičky moc nezabíraly, takže jsme Ti oblíčejík potírali černým čajem, který projev vyrážky trochu zmírnil. A koncem 2 měsíce Ti pupínky téměř zmizely. V 6. týdnu se bohužel k akné přidaly i žluté stroupky na obočí a na začátku nosánku, ale s tím jsme si poradili slunečnicovým olejíčkem a koupelemi. Teď se sice ještě tu a tam trošku loupeš, ale už je to daleko lepší, než bývalo. A že nás to pořádně potrápilo.

Moc ráda si už občas broukáš, žvatláš a celkově si se mnou hezky povídáš. Budeš nejspíš pěkně ukecaná po mámě. S dudlíkem jsi taky kámoš, protože moc ráda žvýkáš i jen tak moji bradavku, když už nemáš hlad. Občas se z postýlky ozývá jen Tvé rychlé dudlání a rozčilování se, když Ti dudlík vypadne z pusinky.

Byla se na Tebe u nás podívat babička Valentýna, maminka tatínka, jak jsi za ten měsíc zase vyrostla a jak moc jsi šikovná. Babička Pavla a dědeček Mirek se na Tebe bohužel pořád nemohli díky lockdownu a uzavřeným okresům přijet podívat, tak si alespoň voláme skrz Whatsapp, aby Tě taky viděli a pořádně slyšeli, když se rozčiluješ.

Už čím dál tím víc držíš hezky hlavičku, i když se Ti dlouhý pobyt na bříšku zatím nelíbí. Občas u toho pořádně nadáváš, občas se zaměříš na obrázky v knížkách nebo zvuky hraček. Další měsíc tak máme za sebou a rozhodně jsme se nenudili.

Tvá máma

Syki

Jedna šťastná nová máma, co miluje své pískle, i když jí občas dává pořádně zabrat. A taky o tom píše, pro sebe i jednou pro ni.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

CommentLuv badge